petak, 17. listopada 2008.

Klonirana Crvenkapica


Najbolje stvari dolaze slučajno, zar ne?

Pa hajmo.

biskvit:
3 jaja
5 žlica šećera
11 žlica brašna
1 dcl ulja
2 dcl mlijeka
1 žlica meda
1 žlica višnjevca/ruma
1 žlica praška za pecivo

Za biskvit pjenasto izmiksati jaja s šećerom, medom i višnjevcem, uliti mlijeko i ulje i izmiksati te prosijati brašno s praškom za pecivo i lagano izmiješati. Uliti biskvitnu smjesu u dublji lim za pečenje premazan maslacem i posut krušnim mrvicama i peći na 175 stupnjeva 15 minuta, izvaditi ga van i posipati po njemu višnje i vratiti u pećnicu. Peći još petnaestak minuta. Višnje će pustiti svoj sok tokom pečenja i ostati na površini, vidjet ćete kasnije čar toga. Zatim lagano natopiti biskvit s malo soka iz kompota i malo višnjevca.

krema:
4 dcl mlijeka
1 vrećica pudinga okusa vanilije
1 žlica brašna
5 žlica šećera
500 g svježeg, posnog sira
2,5 dcl slatkog vrhnja
1 vrećica šlag kreme vanilin (Dolcela)

Za kremu zakuhati puding, brašno i šećer u mlijeku i u vrući puding umiksati svježi sir! Miksati dok me dobijete skroz kremastu masu, zatim staviti na stranu da se ohladi. U slatkom vrhnju razmutiti prašak za šlag kremu vanilin i dobro izmiksati. Zatim novodobiveni šlag mirisom vanilije umiksati u kremu od pudinga i sira. Kremu žlicom rasporediti između višanja i po vrhu, potom uroniti dug i oštar nož u vruću vodu i zagladiti površinu kreme.

još nam treba:
360 g ocijeđenih višanja iz kompota (Podravka)
1 paketić preljeva za torte
ostatak soka iz kompota
višnjevac

Zakuhati preljev za torte u soku iz kompota (prema uputama na poleđini pakiranja), mješajući ga malo ohladiti i pažljivo preliti preko kreme. Dobro rahladiti i uživati!

Nema komentara: