11 bjelanaca + prstohvat soli
180 g šećera
150 g prženih, mljevenih lješnjaka
100 g prženih, mljevenih oraha (ili badema)
2 žlice krušnih mrvica
1 žličica sode
200 ml vrućeg mlijeka za natopiti biskvit
Izmiksati snijeg od bjelanaca uz sol i šećer, lagano umiješati preostale sastojke i smjesu rasporediti na najveći lim za pečenje obložen pek papirom, peći na 150*C, dok ne dobije lijepu boju. Vrućeg preliti vrućim mlijekom, ohladiti.
Zamrznuti na pola sata do sat vremena, izvaditi iz zamrzivača, prerezati na 3 iste trake, lagano preokrenuti i pažljivo odvojiti od papira i staviti na stranu (zamrzavanjem će kore kasnije biti još sočnije, a i neće se trgati prilikom skidanja papira).
krema:
11 žumanaca
1 litra mlijeka
2 vrećice (80 g) pudinga vanilija
2 vrećice (80 g) pudinga rum-punč
80 g šećera
100 g maslaca/margarina
200 ml vrhnja za šlag
1 paketić instant želatine fix
150 g bijele čokolade
100 g tamne čokolade
za premaz, 300 ml vrhnja za šlag
Skuhati kremu od pudinga, šećera i žumanaca, u toplu umiješati margarin, ohladiti.
U hladnu umiksati već čvrsto istučeno vrhnje i instant želatinu fix, podijeliti na pola. U jednu polovicu umiješati naribanu bijelu čokoladu, a u drugu polovicu umiješati naribanu tamnu čokoladu.
Filati kore kremama, premazati čvrsto tučenim vrhnjem.
Broj komentara: 5:
Divna torta, ma svi recepti su super!
Veliki pozdrav iz BG-a!
Hvala :-) uzvraćam pozdrav!
it iz aj, monchislava ;)došla sam te samo pozdraviti...eto i ja sam otišla korak dalje iliti u blog domenu :) dakle, tipkamo se...ljubac!
Dugo nisam radila nešto takvo, a savršeno izgleda. Moram se potruditi. Pozdrav!
Prekrasna!!!
Objavi komentar