utorak, 9. rujna 2008.

Parfe straciatella kocke

Naprosto se tope u ustima... pjenaste i tako neodoljive... 


biskvit:
9 bjelanaca
9 žlica brašna
9 žlica šećera
6 žlica ulja
1 žličica praška za pecivo
1 žličica vanilin šećera
(+ 250 ml prokuhanog mlijeka za preljev)

Bjelanca čvrsto umutiti uz prstohvat soli, umiješati šećer i ulje, potom prosijano brašno, te prašak i vaniliju. Smjesu rasporediti u veći i dublji lim za pečenje i staviti peći na 150*C. Pečen biskvit preliti s vrućim mlijekom i ostaviti da se ohladi.

krema:
800 ml mlijeka
9 žumanaca
150 g šećera
20 g mljevene želatine
500 ml vrhnja za šlag
1 ampulica arome butter vanilla
1 žlica ruma (ili amaretta)
120 g naribane tamne čokolade

Pjenasto umutiti žumanca s šećerom, ugrijati m
lijeko i umiješati zaslađena žumanca te želatinu. Lagno miješati dok se ne zagrije (nesmije provriti!). Vrhnje staviti u zamrzivač na 10 minuta, potom ga čvrsto istući, umiješati aromu i rum, te malo po malo prohlađenu kremu od žumanaca...umiješati naribanu čokoladu. Kremu izliti na biskvit i ostaviti preko noći u hladnjaku da se stegne. 

2 komentara:

Marija kaže...

Ovo je savrseno!

Minka61 kaže...

Kako lijepo izgledaju meni bi bilo zao da ih pojedem.Izrezane su bas majstorski.Svaka cast.