Senzualna, strastvena, zavodljiva... ah, ta čokolada...
(1 šalica = 200 ml)
1 šalica mlijeka
1 šalica ulja
1 šalica jogurta
1 šalica pšenične krupice (grisa)
1 šalica brašna
1 šalica krušnih mrvica (ili mljevenog keksa)
1 šalica šećera
1 banana (zrela, meka)
1 žličica praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
4 žlice kakaa
4 žlice pekmeza od šljiva
100 g naribane čokolade za kuhanje
fil 1:
3 žlice likera od višanja
5 žlica marmelade od brusnica (višanja, borovnica...)
fil 2:
150 g tamne čokolade
80 g maslaca
2 žlice ulja
5 žlica čokoladnog sirupa
Izmiksati bananu sa pekmezom, odložiti mikser, uzeti pjenjaču u ruke i postepeno dodavati sve ostale sastojke. Zadnje umiješati naribanu čokoladu.
Izliti u manji, dublji lim za pečenje – premazan maslacem i posut grisom (ili krušnim mrvicama).
Staviti u zagrijanu pećnicu na 190*C, peći cca 30 minuta.
Pečeni biskvit izvrnuti na rešetku, pustiti da se ohladi.
Prerezati ga horizontalno po pola i premazati marmeladom koju smo razradili s višnjevcem, a na to staviti čokoladni premaz (sastojke smo otopili na laganoj vatri).
Poklopiti gornjim dijelom biskvita i dobro rashladiti…
Nema komentara:
Objavi komentar