srijeda, 10. rujna 2008.

Raffaello u oblatni

Volite kokos? Mlijeko u prahu mu punoću okusa podiže na jednu zavidnu razinu... taj mliječni miris prožet amarettom uz pržene lješnjake, mmmmmm... jednostavno neodoljivo.


300 ml kokosova mlijeka (homemade inačica jest prokuhavanje kokosova brašna u mlijeku ili vodi, potom cijeđenje kroz gazu) 
250 g šećera u prahu
500 g mlijeka u prahu
2 žlice vanilin šećera
2 žlice amaretta
100 g mljevenog keksa (npr. Lino keks, čajni kolutići, plazma)
150 g kokosova brašna
100 g prženih lješnjaka
350 g maslaca/margarina
4 oblatne (npr. Tena)

Pola količine kokosova brašna samljeti u mlinčiću za kavu, mlijeko u prahu prosijati, lješnjake također samljeti... pomiješati šećer u prahu s vanilin šećerom i prosijanim mlijekom u prahu. 
Na laganoj vatri zagrijati kokosovo mlijeko i rastopiti maslac, umiješati amaretto. Postepeno i energično umiješati zaslađeno mlijeko u prahu. Dobro izmiješati pjenjačom (ili izmiksati, kako vam je lakše), umiješati mljeveni keks. 
Odvojiti 1/3 smjese i u nju umiješati mljevene lješnjake. U ostatak smjese umiješati kokos.
Premazati oblatne i opteretiti nekom teškom kuharicom. 
Sutradan rezati u oblike po želji. 




2 komentara:

Iva kaže...
Autor je uklonio komentar.
Josipa kaže...

Kak si ti napravila ovaj kolač? meni je smjesa po tvom receptu bila toliko gusta da se nikako nije mogla nmazati na oblatne. ne kužim jesi li možda zaboravila štogod??
katastrofa, na kraju sam napravila kuglice koje su također previše guste i tvrde.
:(